Nou visor per a la IDEC

29/07/2022 13:30
Imatge
Nou visor IDEC

Nou visor IDEC. Foto: ICGC.

L'ICGC ha publicat un nou visor que permet la consulta, visualització i accés a les dades i serveis catalogats a la Infraestructura de Dades Espacials de Catalunya (IDEC) així com a d'altres catàlegs europeus compatibles amb el catàleg de la IDEC.

El nou visor és més que una eina de cerca i visualització de dades i serveis. Un cop visualitzades, permet accedir directament a les dades trobades sense sortir de l'aplicació. A partir de la informació recollida a les metadades catalogades, l'aplicació facilita a les persones usuàries l'accés, tant a la descripció de les dades, com als portals de descàrrega establerts per les entitats responsables de generar-les. Igualment es poden incorporar manualment serveis WMS que no figurin a cap dels catàlegs consultats per l'aplicació.

D'altra banda, el visor va més enllà de Catalunya i incorpora informació recollida en diferents IDEs de tot Europa i incidint especialment en el compliment de la Directiva INSPIRE. Es dedica tot un espai a facilitar l'accés a les dades i serveis de conjunts d'informació de Catalunya que són conformes amb les normes d'implementació de la Directiva INSPIRE.

 

 

 

Pel que fa a les funcionalitat, cal remarcar que, a l'hora de definir el visor, s'ha tingut especial cura en fer un disseny funcional que faciliti una navegació àgil i directa i que, alhora, aporti informació complementària sense carregar les consultes. També s'hi pot destacar:

  • Visualització 3D a partir de l'MDT 2x2 de l'ICGC
  • Compartició de la visualització entre usuaris
  • Consulta d'informació detallada d'objectes seleccionats
  • Gestió dinàmica de les capes i de la seva simbologia i transparència
  • Missatges d'ajuda emergents (tooltips)
  • Aproximació dinàmica a l'àmbit territorial recobert per les dades seleccionades
  • Gestió de possibles errors als servidors externs de dades

Esperem que aquest nou visor sigui d'utilitat i faciliti l'accés a la geoinformació de Catalunya i de la resta d'Europa.

Amb la voluntat de millora contínua de l'aplicació i dels serveis relacionats, us convidem a reportar-nos tot allò que considereu d'interès, així com possibles errors detectats