Política de galetes (cookies)

Què són les galetes?

Quan proveïm serveis, volem que siguin fàcils, útils i fiables. Quan oferim els serveis a través d'Internet, en ocasions implica desar una mínima quantitat d'informació en el vostre dispositiu (sigui ordinador, tauleta o mòbil). Això inclou petits fitxers anomenats galetes (cookies), els quals no poden ser utilitzats per identificar-vos personalment, ja que s'associen únicament a un usuari anònim i el seu dispositiu.

Així doncs, les galetes permeten a una pàgina web, entre altres coses, emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d'un usuari o de l'equip que utilitza i, depenent de la informació que continguin i de la forma en què utilitzi el seu equip, poden emprar-se per a reconèixer l'usuari (no la persona).

Dels diversos tipus de galetes existents, les que requereixen un consentiment informat per part de l'usuari són les d'analítica i les de publicitat i afiliació, i en queden excloses les de caràcter tècnic i les necessàries per al funcionament del lloc web o la prestació de serveis expressament sol·licitats per l'usuari.

 

Per què utilitzem galetes?

Utilitzem galetes per distingir-vos d'altres usuaris en el web de la IDEC i el seu catàleg, per millorar la informació i els serveis que us oferim, i per facilitar-vos l'accés:

  • Mesurem el nombre d'usuaris que utilitzen els serveis, per posar aquests serveis més a l'abast i per garantir-ne el rendiment.

  • Analitzem dades anònimes per entendre com interactuen els usuaris amb els serveis i així poder optimitzar-los.

 

Aquestes galetes no poden ser utilitzades per identificar-vos personalment, ja que s'associen únicament a un usuari anònim i el seu dispositiu.

 

Quines galetes utilitzem?

Galetes de Google Analytics

En el web de la IDEC i el seu catàleg utilitzem galetes de Google Analytics (per tant, de tercers). Aquestes galetes ens permeten accedir a informació relativa als continguts que més visiteu i com hi arribeu, o a les funcionalitats que més utilitzeu, fet que ens ajuda a optimitzar els serveis que us oferim.

Les galetes usades tenen, en tot cas, caràcter temporal, amb l'única finalitat de fer més eficaç la navegació. En cap cas aquestes galetes proporcionen per si mateixes dades de caràcter personal.

 

Galeta

Finalitat

Caducitat

_ga

Distingir usuaris.

2 anys

_gid

Distingir usuaris.

24 hores

_gat

Accelerar la ràtio de peticions.

1 minut

__utma

Distingir usuaris i sessions. La galeta es crea quan s’executa la llibreria javascript i no existeix prèviament. La galeta s’actualitza cada vegada que s’envien dades a Google Analytics.

2 anys

__utmb

Determinar noves sessions/visites. La galeta es crea quan s’executa la llibreria javascript i no existeix prèviament. La galeta s’actualitza cada vegada que s’envien dades a Google Analytics.

30 minuts

__utmc

Interoperar amb urchin.js (no s’utilitza a ga.js). Històricament, aquesta galeta operava conjuntament amb __utmb per determinar si un usuari estava en una nova sessió/visita.

Sessió

__utmt

Accelerar la ràtio de peticions.

10 minuts

__utmz

Emmagatzemar l’origen del tràfic. La galeta es crea quan s’executa la llibreria javascript i s’actualitza cada vegada que s’envien dades a Google Analytics.

6 mesos

 

Com gestionar les galetes?

Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, portabilitat de dades, limitació, oposició i revocació del consentiment, gestionant les galetes que es desen en els vostres navegadors, mitjançant les opcions que ofereixen amb aquesta finalitat.

Si bé no utilitzem les galetes per recollir informació que us pugui identificar personalment, podeu configurar els vostres navegadors per rebutjar-les totes o algunes, o per tal que us alerti quan els webs (de la IDEC o d'altres) n'instal·len o hi accedeixen, o bé per eliminar-ne d'existents. Si desactiveu o rebutgeu les galetes, tingueu en compte que algunes parts dels webs poden ser inaccessibles o no funcionar correctament.

Així doncs, podeu restringir, bloquejar i eliminar les galetes instal·lades al navegador que utilitzeu, mitjançant la configuració de les opcions que ofereix:

 

Data d'actualització: 21.09.2020